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Want to know about a ‘yummy’ spot for brunch? / Che ne dite di un brunch? Pancakes, uova, …

@ Miss Jackson - Ricotta Pancakes, grilled banana, honeycomb butter (Source: Miss Jackson FB photo)

@ Miss Jackson – Ricotta Pancakes, grilled banana, honeycomb butter (Source: Miss Jackson FB photo)

Finally after months & months of trying, I convinced Carlo to come & join me after my French Class on Saturday morning. So we met for lunch at Miss Jackson, Jackson st, St Kilda. This is a cute little cafe’ where I usually go for a nice coffee during the lesson break with my colleagues from the French course, brave like me in making the decision of studying French on a Saturday morning. I keep doing it and regretting it when the alarm clock rings at 7 am, but then I’m really happy when I’m there, it really rewards me! Good teachers, fun people! And the ride in tram 96 is always an adventure! … If you know what I mean😉

Miss Jackson Logo

Miss Jackson Logo

Well, anyway, we met at Miss Jackson, which I discovered thanks to Andrea, a past Alliance Française colleague. Something peculiar about Miss Jackson is that they change the flower and plant compositions they display at the entrance! Apart from the amazing dishes I’ve been seeing on their Facebook page: well, just to die for! And the amazing staff: more than friendly! Laid back, relaxed, but super efficient and always there for you to make your food & coffee experience even better.

One of the guys here comes with the menus and the Specials of the day. Hard choice!
I want everything! But I decided to finally have pancakes as it’s something I’ve been craving for months, but never found a place that would Cook then how I wanted.
So I had the Ricotta Pancakes with butter crumble and maple syrup + a Flat white. Just amazing! Of course with this choice you’d have enough for the day!🙂 and then a Green & Peppermint tea to keep me warm as it was a chilly day of Fall.
Carlo decided for a savoury option and had ‘Boston beans with ham hock, poached egg on rye’. Well, his dish was just as delicious as mine.
I really encourage you to give this spot a go! It won’t disappoint you!
Yummy!

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@MissJackson - Boston beans with ham hock, poached egg on rye

@MissJackson – Boston beans with ham hock, poached egg on rye

Erano mesi che cercavo di convincere la mia dolce metà a raggiungermi, dopo il corso di francese, per un brunch da Miss Jackson. Nella vita bisogna persistere e finalmente settimana scorsa, ci siamo trovati in Jackson St, a St Kilda, per scoprire le delizie di Miss Jackon. E’ un locale che un’ex collega di corso mi aveva fatto scoprire per resuscitarmi dal sonno che mi prendeva intorno alle 11 o alle volte anche da inizio lezione. Vi chiederete ma chi me l’ha fatto fare di fare un corso di francese il sabato mattina. E spesso me lo chiedo anche io! Soprattutto quando suona la sveglia alle 7 e ogni volta mi pento, ma quando poi vado al corso sono contenta e ne ritorno soddisfatta. Sto studiando finalmente il francese dopo vari tentativi, gente simpatica e spesso sulla stessa lunghezza d’onda e bravi professori, finora, che rendono le quasi 4 ore di lezioni molto piacevoli.

One of the rooms @ Miss Jackson

One of the rooms @ Miss Jackson

Ritornando a Miss Jackson. L’ambiente è assolutamente confortevole. Pareti bianche, parquet e un arredamento quasi nordico. Bulbi grandi di lampadine attirano l’attenzione. E’ come alzarsi dal letto ed entrare in cucina, anche se una cucina non è,e trovare la tavola imbandita, piena di leccornie. O almeno questo è quello che si immagina al pensiero di sedersi a uno dei vari tavolini, in questo caso all’interno, visto che sabato scorso a Melbourne ha deciso di farsi sentire l’autunno e la sua aria gelida. All’ingresso si trova la grande macchina del caffè, che funziona non stop, e 2 o 3 persone a seconda del momento che ti accolgono col sorriso e un calore, che ancora una volta ti fa’ sentire a casa. La peculiarità del posto sono le decorazione floreali che cambiano di volta in volta, insolite, belle e che hanno come vetrina spesso la loro pagina face book.

Hawthorne Berries at Miss Jackson

Hawthorne Berries at Miss Jackson (Source: Miss Jackson FB Page)

Sono arrivati i menu’, praticamente si ha l’imbarazzo della scelta! Ho deciso di prendere le Pancakes di ricotta con sciroppo d’acero e burro caramellato a parte. La fine del mondo! Di certo si è a posto per il resto della giornata! Carlo sceglie un piatto salato, specialità del giorno. Uovo ‘poached’ con pancetta tagliuzzata, il tutto su una fetta di pane tostato. Che dire, tutto squisito!

Miss Jackson Menu

Miss Jackson Menu

Un posto sicuramente dove ritornare, il menu’ è davvero invitante!

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