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Wine & The City

Wine Shop

Wine Shop (Photo credit: ruthw06)

After a few days of absence from the internet, I’m now sitting in a wine bar ready to enjoy a well deserved meal. Well deserved after fasting at breakfast after a test. My choice is a ‘Savoury Tart’, or quiche, with some salad and balsamic vinegar. Very good indeed! All accompanied by a very good glass of Red wine from Tasmania. I’m feeling like something light since it is warm and Pinot Noir it is: Glaetzer Dixon Avance Pinot Noir from Tasmania. Excellent! It’s sunny, the air is clear, and I’m feeling so relaxed! the lunch at the ‘Wine Shop’ is really delicious, but a coffee and some ‘biscotti’ make the perfect ending to a good meal. the desserts are really inviting, but too sumptuous in such a weather. I even pronounce this Italian word with an English accent, so to make myself understood.  ; ) The ‘biscotti’ are in reality what in Italy we call ‘ Cantuccini’, although here a slimmer version, but not bad. There’s no Vin Santo, or actually I didn’t ask for it, so I use the end of the coffee instead.

The Italian wine Vin Santo with its traditiona...

The Italian wine Vin Santo with its traditional food pairing of Biscotti (Photo credit: Wikipedia)

I’m just happy! That’s a good way to enjoy a lunch in the sun, with liveliness of Spring St, that is just enough to create some atmosphere. It’s fall, but it feels like spring to me. Will it be because of the name of the street? Eheh I feel free and it’s all there to enjoy! I do recommend to stop by at the CityWine Shop!

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Spring St, Melbourne CBD

Spring St, Melbourne CBD———- // ———-

Wine Shop, Spring St, Melbourne CBD

Wine Shop, Spring St, Melbourne CBD

Bene, mi son concessa qualche giorno lontana da internet. Mi trovo ora ad un’enoteca, o Wine Shop, a gustarmi un pranzetto delizioso dopo essere stata costretta a digiunare a colazione per fare un esame. Una quiche, che qui hanno chiamato, Savoury Tart, accompagnata da un misto di soncino e rucola con glassa di aceto balsamico e un bicchiere di Pinot Noir della Tasmania, Glaetzer Dixon Avance Pinot Noir, decisamente buono. Il tutto condito da una rilassatezza e al contempo vivacita’ inaspettata, un sole caldo e un profumo di primavera, quando in realta’ e’ autunno. Il pranzo delizioso e’ al ‘City Wine Shop’, un locale con una vasta cantina di vini da tutto il mondo, diciamo quasi uno spuntino che pero’ voglio concludere in bellezza con un macchiato e 2 cantucci, che qui chiamano ‘biscotti’, che sorprendentemente mi trovo a pronunciare con delle ‘T’ dolci, all’inglese perche’ mi capiscano. I dessert proposti erano interessanti, ma decisamente troppo pesanti per una giornata con più di 20 gradi. Mi godo l’arietta e lo scorrere della vita vivace in questo momento di liberta’, da tutto. Se non fosse che mi trovo vicino al Parlamento e un gruppo di persone inizia a marciare per manifestare e poi a gridare qualcosa poco chiara, forse per il vino, ma con una bandiera che sventola con scritto ‘CEPU’. E, ridendo tra me e me, mi chiedo sei il Cepu sia arrivato sino in Australia, sapendo gia’ che si tratta di qualcos’altro che al momento mi permetto piacevolmente di ignorare, senza chiaramente volere toglierne la serietà.

Color of a French Pinot noir wine from Burgundy

Color of a French Pinot noir wine from Burgundy (Photo credit: Wikipedia)

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